Eld och vatten

Denna heta sommar måste vi vara extra varsamma
med eld och vatten

Eld
Under midsommarhelgen hade vi en brandincident som kunde slutat mycket illa om vägen ut hade varit lika igenproppad av parkerade bilar som denna helg (se här ovan). Lyckligtvis kom brandkåren både fram och ut i tid och kunde hindra att det hela utvecklade sig till en omfattande skogsbrand. Så snälla ni som besöker oss tänk på att utryckningsfordon måste komma fram – även ner till badplatsen vid Sandholmarna!

Notera det eldningsförbud som gäller i hela Stockholms län just nu. Kolla alltid vad som gäller på kommunens hemsida  vid minsta tveksamhet kring eldande!

Vatten
Försiktighet med vatten är ett mantra som alltid gäller ute på Dyvik. Men det är inte bara bristen på dricksvatten som är ett problem – just nu måste vi också vara uppmärksamma på havsvattnet då det under förra veckan utfärdades varningar för algblomning här ute. Läs mer om senaste algblomningen här!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.