Historia

Tyresö Dyviksudds Tomtägareförening bildades hösten 1957 för att ta tillvara tomtägarnas intressen och värna om uddens karaktär.
I föreningens regi har förr om åren många aktiviteter ordnats, till exempel gökotta, skogsvandringar, fisketurer, seglingskurser, båtdag, trädgårdsarbete, barn- och ungdomsaktiviteter och vintersport. Numera finns bara midsommarfirande nere vid Dyviks Lövängar och ibland en majbrasa vid Kappelsvik på agendan. Hör av dig till styrelsen om du vill väcka någon av de gamla aktiviteterna till liv igen! Starkt stöd utlovas!


Det finns mycket intressant att läsa om Östra Tyresö i boken ”Brevikshalvön – i skuggan av en markis” (ISBN 978-91-637-2931-7). Boken har även en hemsida med kompletteringar där det bland annat står en hel del om just Dyviksudd. Länkar nedan:

Om Tyresö Dyviksudds Tomtägareförenings historia under rubriken N till kapitel 8:
http://www.brevikshistoria.n.nu/komplettering-till-kapitel-8

Texter om historien bakom grönområdena på Dyviksudd, det speciella markavtalet med Folkhem under rubriken B till kapitel 14, samt också texten om bryggrätterna under punkt H, också till kapitel 14:
http://www.brevikshistoria.n.nu/komplettering-till-kapitel-14

”Brevikshalvön – i skuggan av en markis” kom ut i december 2013 och är fortfarande Tyresö bokhandels ”mest sålda bok alla kategorier” sedan bokhandeln öppnade i början av 1970-talet. Boken går att låna på kommunens bibliotek och om man har tur kan det kanske fortfarande finnas något exemplar att köpa från kommunen eller Tyresö bokhandel.