Snart är det dags att vårrusta båten

Båtklubben har haft besök av Södertörns Miljö- och Hälsoskyddsförbund (SMOHF), vilka har inspekteras Båtklubbens verksamhet, och uppmanar samtliga båtägare att samla upp rester av eventuell avskrapad bottenfärg. Detta görs enklast genom en utlagd presenning. Avfallet är att betrakta som miljöfarligt och skall lämnas på återvinningsstation. De ämnen som är speciellt farliga är koppar, zink, irgarol eller TBT. SMOHF informerade också att den som använder kemiska produkter som kan vara farliga för hälsan eller miljön måste byta ut dessa, om de kan ersättas med mindre farliga alternativ. Allra minst miljöpåverkan blir det förstås om botten är skrovren. Det går då att tvätta av växtlighet från botten vid speciella båttvättar, i stället för att måla.

Läs mer under fliken Båtklubben

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.